Vi tänkte i detta inlägg hylla motivationen och entusiasmens oerhörda styrka. Har man en inre glöd i livet kommer allt man gör gå snabbt och enkelt. Inga problem eller hinder kommer någonsin kunna stoppa dig. Precis som Robin Sharma säger i Munken som sålde sin Ferrari behöver man knappt sova något alls om nätterna om man är fylld av entusiasm, positivitet och glädje!

Att hitta motivationen i livet

motivation

Men att alltid ha detta drivet är inte det lättaste. För det första så bör man acceptera om man har en dålig dag då och då, det är mänskligt och helt OK. Men för att vara motiverad måste man veta vad och vart man vill i livet. Det enklaste är att sätta sig ner med penna och papper och skriva upp exakt allt man vill uppnå och göra. Sedan gör man upp en plan för att nå dit och slutligen sätter man upp små delmål och större slutmål.

Nästa steg är att varje dag röra dig i en riktning som tar dig närmare dina mål. Visualisera gärna dig själv när du har uppnått dina mål, hur det känns då och hur du ser ut. Det kan vara allt ifrån att gå ner i vikt, tjäna mer pengar eller träffa en livskamrat. Svårare än såhär är det inte och du bör sätta igång snarast, livet är för kort för att inte levas!

Tips och trix

Ett vanligt fel många gör är att de sätter omätbara och orimliga mål eller alldeles för lätta och tråkiga mål. Dina mål ska vara utmanande, men inte ouppnåeliga. Vidare ska de även vara mätbara så du vet när du uppnått dem. Ett annat bra tips är att sätta deadlines för dina mål, annars riskerar du att aldrig komma till skott!

Se dig själv som en bil som kör i full fart framåt, allt du behöver göra är att låta bilen fortsätta utan problem samtidigt som du konstant försöker öka farten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *